158,501 egyedi látogató
Umar (Radhiallahu Anhu) Szolgálja a Teremtményt
Umar (Radhiallahu Anhu) uralkodása alatt, járőrözött Medina utcáin az éjszaka ideje alatt, hogy figyelemmel kísérje a dolgokat. Az egyik éjszakai járőrözése során észrevett egy teveszőr sátort felállítva nyílt terepen. A sátrat megközelítve, talált egy személyt aki a sátoron kívül ült, és a sátorból egy beteg ember nyögései hallatszottak ki. Umar (raa) üdvözölte az idegent, leült mellé és a következő beszélgetést folytatták:
Umar (raa): Honnan jöttél testvérem?
A személy: A sivatagból jöttem és idegen vagyok e földön. Segítségkéréssel jöttem a Kalifához.
Umar (raa): Ki nyögdécsel a sátorban?
A személy: Kérlek törődj a saját dolgoddal....
Umar (raa): Kérlek tájékoztass. Talán segítségedre tudok lenni.
A személy: Ha tudni akarod, akkor az a feleségem aki szülési fájdalmaktól nyögdécsel.
Umar (raa): Van valaki vele aki segíteni tud?
A személy: Nem, senki sincsen vele.
Umar (raa) erre felkelt és hazasietett, értesítette a feleségét Umm Kulthum-ot (raa) mondván: 'Ó feleségem, Allah egy lehetőséget adott nekünk, hogy nagy jutalomban legyen részünk'.
Umm Kulthum (raa): Mi az, ó Amir ul Muhminin?
Umar (raa): Egy szegény nő a sivatagból szülni készül és senki sincs aki segítene neki.
Umm Kulthum (raa): Ha az megfelel neked, én készen állok segíteni neki.
Umm Kulthum (raa) Fatimah (raa) lánya és a Próféta (saw) unokája volt. Hogyan tudott volna hezitálni abban, hogy teljesítse azt ami Allah megelégedésére van, hogy segítse az egyik szükségben lévő nővérét?
Umar (raa): Akkor siess. És hozz magaddal serpenyőt, vajat és ellátmányt és dolgokat amelyek a szülés során szükségesek.
Umm Kulthum (raa) teljesítette és Umar (raa) társaságában siettek a helyre, ahol a sátor állt. Ő (raa) belépett a sátorba, míg Umar (raa) tüzet gyújtott és főzött valamit. Kis idő elteltével, Umm Kulthum (raa) kiszólt a sátorból: Amir ul Muhminin, gratuláció a barátodnak a fia születése alkalmából!
A személy elszégyelte magát és nagyon zavarban volt, amikor hallotta a megszólítást: Amir ul Muhminin és tudatosult benne a személy pozíciója aki őt kiszolgálta. Azonban Umar (raa) eloszlatta a félelmeit mondva: Nincs semmi okod az aggodalomra.
Ezután a serpenyőt a sátor közelébe vitte, és megkérte a feleségét, hogy etesse meg a nőt. Ő megetette a nőt és visszaadta a serpenyőt. Aztán Umar (raa) megkérte a beduint, hogy részesüljön az ételből, merthogy fent volt egész éjszaka.
Miután elvégezte ezt Umar (raa) visszatért a feleségéhez, mondva a beduinnak: Gyere el hozzám holnap és meglátom mit tudok érted tenni.

Van-e még egy király vagy csak egy átlagos középosztálybeli személy napjainkban, aki ezt a segítséget nyújtaná a teremtmény(ek)nek, amint azt Umar (raa) és az Ő felesége tette?
Ők a mi példaképeink és ragyogó csillagaink akiket minden időben követnünk kell.
Hozzászólások
Még nem küldtek hozzászólást
Hozzászólás küldése
Hozzászólás küldéséhez be kell jelentkezni.
Megosztások
Legfrissebbek
Cikkek
Letöltések
Megjegyzések
Kapcsolatfelvétel és kérdés beküldése:

admin@abuhanifa.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése