158,487 egyedi látogató
Biszmilláhi arrahman arrahim
Asszalamu alajkum warahmatullah wabarakatuh

Végtelen hála és dicsőítés illeti a Legmagasztosabb Allahot, aki megteremtette az embert és az egész világmindenséget, isteni bölcsességgel és magasztos céllal.
És áldás és békesség Mohammedre, a Világok Kegyelmére, a legnemesebb közbenjáróra és Urunk, a Mindenható Allah legszeretettebb Prófétájára, a Családjára, a Társaira, és mindenkire, akik követték és követik az ő áldott útját.

Mohammed próféta (szallallahu alejhi va szallam) mondta, hogy minden muszlim férfinak és minden muszlim nőnek kötelessége a tudás megszerzése.

Iskolánk a tudás megszerzését próbálja megkönnyíteni mindenki számára, kizárólag hiteles forrásokból, a Hitre (imán) és az istenszolgálatra (ibádet) vonatkozóan. Egyetlen muszlim sem lehet teljes és tökéletes hívő, ha nem tanulja meg és nem hiszi teljes szívéből azt, amit arabul „Dharurah ad-Diniyyah”, vagyis a 'vallás szükséges szabályai' néven nevezünk.
Iskolánk értelmezési rendszere Imam Abu Hanifa Numan ibn Thabit (Allah legyen vele elégedett) iskolájának módszerét követi, vagyis a „cselekvés szerinti” mezhebünk a hanafi. Ez a helyes és igaz mezheb a Szunna és Közösség követőinek mezhebje (Ahlul Szunna val Dzsamaá), amely teljes mértékben Mohammed próféta (szallallahu alejhi va szallam) és Társai (Aszhab al-Kiram) hitén (al-Itikad) és cselekvésein (al-Amal) alapszik.

"Uram! Gyarapíts engem a tudásban!" 20:114

Megosztások
Legfrissebbek
Cikkek
Letöltések
Megjegyzések
Kapcsolatfelvétel és kérdés beküldése:

admin@abuhanifa.hu
Bejelentkezés
Felhasználónév

JelszóElfelejtetted jelszavad?
Új jelszó kérése